ΔΙΑΡΚΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙ ΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2017 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2016ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2015ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2014 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2013 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2012 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2011

ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2010

ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2009 

 

 

 

Δεύτερος στο διαγωνισμό Solving Show o Κωνσταντινίδης Αντώνης, που έγινε στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του Δήμου Αλίμου.  

 

 

Ολοκληρώθηκαν τα ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2016 (8, 10, 12, 14, & 16 ΕΤΩΝ) στα Άνω Λιόσια. Από τον Ζήνωνα διακρίθηκαν στην κατηγορία -8 ετών στη δεύτερη θέση η ΜΠΕΝΑΡΝΤΟΥΤ ΒΙΟΛΕΤΤΑ-ΡΕΒΕΚΚΑ και στη πέμπτη θέση η ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ στα κορίτσια, και στη δεύτερη θέση ο ΑΜΙΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ στα αγόρια, στην κατηγορία -10 ετών στη δεύτερη θέση ο ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  , στην κατηγορία -16 ετών στη πέμπτη θέση ο ΛΟΥΤΡΑΓΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

 

 

Έκτος στο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ OPEN ChessSquare 2016 ο ΡΟΙΝΟΣ ΗΛΙΑΣ.  

 

 

Το Πασχαλινό Τουρνουά του ΣΟ «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ» ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ELO ολοκληρώθηκε. Στις δύο πρώτες θέσεις τερμάτισαν με ισοβαθμία ο Παπασταυρόπουλος Ανδρέας και Κόρδης Κωνσταντίνος.

Αποτελέσματα στο τουρνουά της Βούλας. 

 

 

Ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό μέρος του 28ου Πανελλήνιου Ατομικού Πρωτάθληματος Μαθητών /τριών 2016. Από τον Ζήνωνα διακρίθηκαν ο ΛΟΥΤΡΑΓΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που τερμάτισε στην δεύτερη θέση στην Γ΄ Γυμνασίου, και η ΜΠΕΝΑΡΝΤΟΥΤ ΒΙΟΛΕΤΤΑ-ΡΕΒΕΚΚΑ που τερμάτισε στην δεύτερη θέση στα κορίτσια στην Β΄ Δημοτικο, 

επίσης πέμπτος στην Δ΄ Δημοτικού ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, και όγδοος στη Β΄ Γυμνασίου ο ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.

 

 

 

 

 

Ο 12ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων (European Contest for Solving Chessproblems, ECSC) διεξήχθη φέτος στην Ελλάδα, 15-17 Απριλίου στο Ξενοδοχείο Όασις στην Γλυφάδα. Πρώτος έλληνας ο Νικόλαος Μενδρινός στην 21η θέση γενικής κατάταξης, επίσης ο Γιάννης Γαρουφαλίδης και ο Εμμανουήλ Μανωλάς τιμήθηκαν για την πολύτιμη βοηθειά τους στην όλη διοργάνωση από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ένωσης όσων ασχολούνται με τα σκακιστικά προβλήματα Χάρη Φουγιαξή.

Και οι 17 Έλληνες λύτες ήταν υπέροχοι!

 

 

Πολλά παιδιά του Ζήνωνα συμμετείχαν στην τελική φάση του 28ου Ατομικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών Σκακιού Αττικής 2016, και αρκετά από αυτά πρώτευσαν. Δεύτερος στη Β΄ Δημοτικού ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και πρώτο κορίτσι η ΜΠΕΝΑΡΝΤΟΥΤ ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΡΕΒΕΚΚΑ 

Δεύτερος στη Δ΄Δημοτικού ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

O Βαγγέλης μαζί με τον Ηλία Δαμηλάκο, τρίτο στην ΣΤ΄ Δημοτικού

Πρώτος στην Α΄ Γυμνασίου ο ΛΟΥΤΡΑΓΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ 

Πρώτος στην Γ΄ Γυμνασίου ο ΛΟΥΤΡΑΓΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

Οι προκρίσεις για τους Πανελλήνιους αγώνες ανακοινώθηκαν και μέσα σε αυτές είναι και άλλα παιδιά του Ζήνωνα, όπως στα Νήπια ο ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, στην Α΄ Δημοτικού η ΛΙΑΠΗ ΛΥΔΙΑ, στην Γ΄ Δημοτικού ο ΠΑΠΑΟΥΛΑΚΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ, στην Δ΄ Δημοτικού ο ΠΑΠΑΔΕΛΛΗΣ ΕΚΤΟΡΑΣ και ο ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, στην Ε΄ Δημοτικού ο ΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και ο ΛΟΥΤΡΑΓΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, στην Β΄ Γυμνασίου ο ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.  

 

 

 

Ο εσωτερικός αγώνας ποδοσφαίρου του Ζήνωνα έγινε με επιτυχία και σκορ 8-8 

 

Στον Άλιμο έγινε το Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών Σκακιού Γυμνασίου της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα 2016 (Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Ν. Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας.)και το Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δήμου Αλίμου 2016, την Κυριακή 3 Απριλίου το πρωί.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Α ΓΥΜΝ, Β ΓΥΜΝ, Γ ΓΥΜΝ.  

ΝΗΠΙΑ, Α ΔΗΜ, Β ΔΗΜ, Γ ΔΗΜ, Δ ΔΗΜ, Ε ΔΗΜ, ΣΤ ΔΗΜ.

Το Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών/τριών Π.Ε. Νότιου Τομέα 2016 έγινε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 3 Απριλίου το απόγευμα. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

 

O Zήνων Γλυφάδας πρωταθλητής Α' Αττικής στο πινγκ-πονγκ.

Στη μνήμη του Βαγγέλη Μανουσόφ αφιέρωσαν οι παίκτες του "ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας" το πρωτάθλημα πινγκ-πονγκ Α΄ Αττικής, που ο τελευταίος του αγώνας έγινε χτες στο χώρο της Ακαδημίας πινγκ-πονγκ "Κορδούτης-Ζέρδιλα" στον Άγιο Κοσμά, και έφεραν την ομάδα αήττητη στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Απο αριστερά στη φωτογραφία: Θεοχάρης, Σενσεβέν, Πετρής, Κορδούτης, Σιδηρόπουλος. Στις τρεις μεσαίες θέσεις η βασική τριάδα, που έχασε 3 μόνο σετ σε όλο το πρωτάθλημα. 

 

 

 

Άλλη μια επιτυχία μας επιφύλαξε ο σκακιστής του Ζήνωνα Ηλίας Ροϊνός στο πρώτο έτος του Πολυτεχνείου. Βγήκε με άνεση πρώτος στο πανελλήνιο σπουδαστικό πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και στους άλλους σκακιστές του "Ζήνωνα", που αγωνίστηκαν: Λάζαρος Ζερβός, Φάνης Λάτσινος και Γιάννης Παππάς. Στους νικητές δόθηκαν μετάλλια ενώ κύπελλα πήραν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ο Πίνακας της Τελικής βαθμολογίας 

 

 

4ος στο ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BLITZ ΑΤΤΙΚΗΣ 2016 ο Πάρης Λουτραγώτης. 

 

Στην 1η θέση ο Ζήνωνας, στο ομαδικό Κύπελλο Σαχτατίνσκι, που έγινε στο χώρο του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου. 

 

Στο εντευκτήριο του "Ζήνωνα" έπαιξε σιμουλτανέ με 15 παίκτες του συλλόγου ο κ. Χρήστος Κόκκορης (τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας στη νεότητά του). Θετικά αποτελέσματα έκαναν οι: Ερρίκος Νικολαϊδης, Χαρούλα Βιταλιώτη, Αντρέας Ζαχαράτος, Κωσταντίνος Μπασινάς. 

 

 

Ο Θανάσης Τσάνας στο χώρο του ματς Οξφόρδη - Κέμπριτζ να παίζει φιλική παρτίδα με άλλον Έλληνα σκακιστή. Τόσα χρόνια στα ματς Οξφόρδη - Κέμπριτζ ο Θανάσης, και ο Ζήνωνας έχει γίνει πιά οπαδός της σκακιστικής ομάδας της Οξφόρδης. 

 

 

1ος κάτω των 10 ετών στο First Youth Tournament Treis Asteres '89  ο Παπαουλάκης Ισίδωρος

 

 Στο 1o Τουρνουά Rapid ΣΟ Πετραλώνων για παιδιά πρώτευσε ο Ισίδωρος Παπαουλάκης με δεύτερο τον Γιώργο Ματσουκατίδη. Από το "Ζήνωνα" αγωνίστηκαν, επίσης, η Νίνα Χάρμπα, η Βιολέτα Μπεναρντούτ, ο Ίκερ Ζέρδιλας, ο Λάμπης Ματσουκατίδης και ο Μιχάλης Μπλέκας.

 

Την 1η θέση του Β1 ομίλου του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Β” Τοπικής κατέκτησε ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ, με την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.

 

Τα Σχολικά Πρωταθλήματα Σκάκι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Γλυφάδας έγιναν με μεγάλη συμμετοχή, 230 παιδιά, και πολλά παιδιά από τον Ζήνωνα διακρίθηκαν.  

Νήπια - Α τάξη

Β τάξη - Γ τάξη

Δ τάξη - Ε τάξη

ΣΤ τάξη

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 

 

Συγχαρητήρια στο 15χρονο σκακιστή του Ζήνωνα Δημήτρη Λουτραγώτη που πρώτευσε στο κλειστό τουρνουά του ΣΟ Περιστερίου, υπερβαίνοντας αρκετά την επίδοση που του δίνει νόρμα ΥΜ. 

 

Αναμενόμενη η πρώτη θέση του Κώστα Κόρδη στο τουρνουά ΚΑΠΠΑ65, που ολοκληρώθηκε στον ΣΟ Καλλιθέας προχτές. 

 

 

Δεύτερος στη γενική κατάταξη του 9o RAPID ΤΡΕΙΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ΄89 Α' ΓΚΡΟΥΠ  ο Ματσουκατίδης Γιώργος

 

Ο Ζήνων αγωνίζεται με δύο ομάδες στο Ομαδικό Κύπελλο Αττικής Φιλίας 

Αποτελέσματα, κληρώσεις 

 

Δεύτερος στη γενική κατάταξη του 5o ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Σ.Ο.ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ - Σ.Μ.Α.Ο.ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16 ΧΡΟΝΩΝ ο Παναγιωτόπουλος Εμμανουήλ  

 

Στο 12ο Διεθνή Παράλληλο Διαγωνισμό λύσης 2016 συμμετείχαν πολλοί παίκτες του Ζήνωνα, ο Νίκος Μενδρινός και ο Ανδρέας Παπασταυρόπουλος διακρίθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις στην Ελλάδα

Προβλήματα και λύτες 

 

Πολλά παιδιά από τον Ζήνωνα διακρίθηκαν στους σχολικούς αγώνες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που έγιναν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Στο φάιναλ έιτ παίδων (παιδιά κάτω των 16 χρόνων) που έγινε 10 και 16 Ιανουαρίου συμμετείχε και ο Ζήνωνας  

 

Φωτογραφίες από το φιλικό αγώνα παιδιών του Ζήνωνα και του Σ.Ο. Λεύκιππου 

 

Στο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 'ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ΄ 2016 συμμετείχαν πολλοί παίκτες και μέλη του Ζήνωνα, ο Εμμανουήλ Παναγιωτόπουλος πρώτος στην κατηγορία U8

 

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου ο Ζήνωνας πήρε μέρος στο "3ο Πανελλήνιο Κύπελλο σκακιστικών προβλημάτων".

Τα προβλήματα, οι λύσεις και οι νικητές στο 3ο Κύπελλο 2016

 

Ο εσωτερικός αγώνας ποδοσφαίρου έγινε με επιτυχία και σκορ 10-5, με συμμετοχή παικτών μας που εργάζονται στο εξωτερικό και ήρθαν για τις διακοπές.

 

 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη Κυριακή το 2ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που διοργάνωσε ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ με τον ΟΑΠΠΑ. Πολλά παιδιά από τον Ζήνωνα συμμετείχαν και βραβεύτηκαν. Στην Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1ος Νικητής ήταν ο Σπύρος Καραπαναγιώτης, Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1ος Νικητής ο Εμμανουήλ Παναγιωτόπουλος, Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 3ος Νικητής ο Σοφοκλής Σάββας, Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1ος Νικητής η Μαρία Ελένη Βιταλιώτη, 2ος Νικητής η Θοεδώρα Γεροχρήστου, 3ος Νικητής ο Γιώργος Καραπαναγιώτης, ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1ος Νικητής η Χαρούλα Βιταλιώτη.

Αναλυτικά αποτελέσματα και φωτογραφίες μπορείτε να τα δείτε εδώ. 

 

 

Φωτογραφίες από τις απονομές των σχολικών αγώνων του Δήμου Ελληνικου-Αργυρούπολης όπου βραβεύτηκαν, στην Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1ος Νικητής ο Νικόλας Φραγκάκης, και στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ 3ος Νικητής ο Αλέξανδρος Κουτσονίκας. 

 

 

 

Στην πρώτη θέση γενικής βαθμόλογίας τερμάτισε ο Ισίδωρος Παπαουλάκης στο νεανικό τουρνουά Panionios Chess Tournament U14 2016 

 

 

 

Φωτογραφίες από παίκτες του Ζήνωνα που συμμετέχουν στο τουρνουά 38th SOP - SMAOK under 1900 στο Παγκράτι.  

 

 

 

Στην δεύτερη θέση γενικής βαθμόλογίας κάτω τον 10 χρονών τερμάτισε ο Ισίδωρος Παπαουλάκης και στη τρίτη θέση ο Χατζής Αθανάσιος στα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα ραπιντ - 2ο Ράπιντ Περιστερίου U10.  

 

 

 

Η ομάδα Α' όμιλου του Κυπέλλου Δρεπανιώτη και η ομάδα Πρωταθλήματος Αττικής κάτω των 14 χρόνων εξασφάλισαν την 2η θέση στην Αττική. Συγχαρητήρια σε όλους που αγωνίστηκαν.

 

 

 

Στην πρώτη θέση γενικής βαθμόλογίας κάτω τον 10 χρονών τερμάτισε ο Ισίδωρος Παπαουλάκης στα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα ραπιντ - 1ο Ράπιντ Περιστερίου U10 

 

 

 

Με βάση την Τελική βαθμολογία, που δημοσιεύτηκε, η 1η ομάδα του "Ζήνωνα" για ηλικίες κάτω των 8 χρονών κατέλαβε την 1η θέση στην Αττική σε 24 ομάδες. Επίσης η 1η ομάδα του "Ζήνωνα" για ηλικίες κάτω των 12 χρονών κατέλαβε την 2η θέση στην Αττική σε 31 ομάδες. Η 2η ομάδα του "Ζήνωνα" ισοβάθμησε στην 7η - 8η θέση. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν. 

 

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΡΑΠΙΝΤ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΧΙ» ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2016 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Πρώτη θέση γενικής βαθμολογίας τερμάτισε ο Φωτιάδης Φίλιππος, δεύτερος ο Καλαφάτης Ευάγγελος, τρίτη θέση ο Χατζής Αθανάσιος και τέταρτος ο Παπαουλάκης Ισίδωρος. Πρώτο κορίτσι κάτω των 8 χρονών η Μπεναρντούτ Βιολέττα. Τρίτος κάτω των 8 χρονών ο Φραγκάκης Νικόλας. Πρώτος κάτω των 10 χρονών ο Καλαφάτης Ευάγγελος, δεύτερος ο Χατζής Αθανάσιος και τρίτος ο Παπαουλάκης Ισίδωρος. Τρίτος κάτω των 12 χρονών ο Κατσαδώρος Κωνσταντίνος.  

 

 

15οι Πανελλήνιοι Αγώνες Λύσης Προβλημάτων έγιναν ταυτόχρονα σε Αθήνα και Πάτρα.

Τα θέματα επιμελήθηκε ο Γιάννης Γαρουφαλίδης.

O διαγωνισμός στην Αθήνα διεξάχθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, εντός της πρώην Αμερικανικής Βάσης στη λεωφόρο Βουλιαγμένη. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Ν., δεύτερος ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ και τριτος ο ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. 

 

Σκακιστικό Κύπελλο Ομάδων 2016 Εις μνήμην Σπύρου Μπίκου  

Από το Σεπτέμβρη διανύουμε το 30ο έτος που ο Σπύρος Μπίκος λείπει από το σκάκι της Αττικής. Τα Σωματεία, Σ.Ο. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Α.Ο.ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Α.Π.Ο.ΚΟΤΙΝΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, Α.Σ.ΠΑΠΑΓΟΥ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ., Σ.Ο.ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, Σ.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ, Σ.Ο.ΜΟΣΧΑΤΟΥ, Σ.Ο. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, Σ.Ο.ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, Σ.Μ.Α.Ο. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, Φ.Ο.Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ , προκηρύσσουν το Σκακιστικό Κύπελλο Ομάδων 2016 ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΙΚΟΥ, του ανιδιοτελούς εργάτη της μαζικής ανάπτυξης του σκακιού στην Ελλάδα (που κάθε χρόνο, την περίοδο της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου, διοργάνωνε το κύπελλο «ΟΧΙ» στην Αττική ) και καλούν τα σκακιστικά τμήματα των σωματείων για τη συμμετοχή τους. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των σωματείων. Ημέρες των αγώνων ορίζονται οι ακόλουθες Κυριακές με ώρα έναρξης 10,30 πμ : 1ος γύρος: Κυριακή 06/11/2016

2ος γύρος: >> 13/11/2016

3ος γύρος: >> 20/11/2016

4ος γύρος: >> 27/11/2016

5ος γύρος: >> 04/12/2016

6ος γύρος: : >> 11/12/2016

7ος γύρος: : >> 18/12/2016  

 

 

 

Στην πρώτη θέση γενικής βαθμόλογίας κάτω τον 8 χρονών τερμάτισε ο Παναγιωτόπουλος Εμμανουήλ στα ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΡΑΠΙΝΤ ΑΤΤΙΚΗΣ G.P. - ΡΑΠΙΝΤ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Στην τρίτη θέση γενικής βαθμόλογίας κάτω τον 10 χρονών τερμάτισε ο Ισίδωρος Παπαουλάκης στα ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΡΑΠΙΝΤ ΑΤΤΙΚΗΣ G.P. - ΡΑΠΙΝΤ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Επίσης στην τρίτη θέση γενικής βαθμόλογίας τερμάτησε και στο 20ο ΝΕΑΝΙΚΟ RAPID ΟΠΑ ΦΙΛΟΘΕΗΣ .

 

 

Ο Κωνσταντίνος Μπασινάς, παίκτης του Ζήνωνα, στο Μπατούμι της Γεωργίας που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία κάτω των 10 χρονών. Οι παρτίδες του στην greekbase.gr.

 

 

 

O ΖΗΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ: 

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U14 ΑΤΤΙΚΗΣ 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U12 ΑΤΤΙΚΗΣ 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U8 ΑΤΤΙΚΗΣ 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΛΑΖΑΡΟΣ ΔΡΕΠΑΝΙΩΤΗΣ» 2016  

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

 

 

Solving Show 

Το κέφι των σκακιστών που συμμετείχαν στο υπαίθριο Solving Show, η περιέργεια των μικρών παιδιών και το γενικότερο ενδιαφέρον των θεατών ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης ημέρας των σκακιστικών δράσεων του φεστιβάλ Σπούτνικ. Στις 4 θέσεις των διαγωνιζόμενων εναλλάχθηκαν συνολικά 20 λύτες. Όσοι έλυναν πρώτοι 5 προβλήματα και απαντούσαν στο ερωτηματολόγιο του θέματος «Σκάκι και Ενέργεια», το οποίο έφτιαξε ο Σωτήρης Μπούζας, κέρδιζαν το βιβλίο «Έλληνες σκακιστές του 19ου αιώνα». Νικητής του τελικού γύρου αναδείχθηκε ο Παναγής Σκλαβούνος. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Φάνης Λάτσινος και τρίτος ήλθε ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος. Καλύτερη σκακίστρια αναδείχθηκε η Μαρία Σαράφογλου. Το τεχνικό μέρος της εκδήλωσης διεκπεραίωσε ο Μάριος Αναστασίου.

 

 

 

Ο Ανδρέας Παπασταυρόπουλος δεύτερος και ο Δημήτρης Λουτραγώτης τρίτος στο Α' γκρουπ του "Παπαναστάσιου Τουρνουά 2016". Ο Μάριος Λουτραγώτης τρίτος κάτω των 18 χρόνων στο Β' γκρουπ του "Παπαναστάσιου Τουρνουά 2016".  

 

 

Ολοκληρώθηκε το 1ο ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ του ΦΟ.ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ με νικητή στο Α΄ γκρουπ τον ΒΡΕΤΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ, δεύτερος ο ΜΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και τρίτος ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Στο Β΄ γκρουπ πρώτος ήταν ο ΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ, δεύτερος ο ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ και τρίτος ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. Επίσης βραβεύτηκαν από τον Ζήνωνα, στην κατηγορία κάτω των 12 χρονών στην τρίτη θέση ο ΚΑΤΣΑΔΩΡΟΣ-ΦΕΓΓΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, στην κατηγορία κάτω των 10 χρονών στην πρώτη θέση ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και στην τρίτη θέση ο ΧΑΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, στην κατηγορία κάτω των 8 χρονών στη δεύτερη θέση ο ΑΜΙΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και πρώτο κορίτση η ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ.  

Δείτε εδώ φωτογραφίες απο τις απονομές.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ Α΄ ΓΚΡΟΥΠ, Β΄ ΓΚΡΟΥΠ 

 

 

Σταθόπουλος, Γρηγοριάδης, Νικολαϊδης, οι τρείς πρώτοι του Α' γκρουπ στη Νίκαια. Στο B' γκρουπ, από τα παιδιά του "Ζήνωνα" βραβεύτηκαν ο Εμμανουήλ Παναγιωτόπουλος (1ος κάτω των 8 και 2ος κάτω των 10 χρόνων), η Βιολέτα Μπεναρντούτ (1η κάτω των 8 χρόνων) και Μάριος Λουτραγώτης (2ος κάτω των 14 χρόνων).

 

 

 

Τρίτη και φέτος η ομάδα του "Ζήνωνα" στο ράπιντ της Νίκαιας,"Τιμή στην Εθνική Αντίσταση", που έγινε και φέτος στη μάντρα της Κοκκινιάς (Νίκαιας) το απόγευμα στις 23 Αυγούστου. Στην ομάδα του "Ζήνωνα" έπαιξαν: Κόεραντ, Σκλαβούνος, Δημητριάδης, Ζερβός, Διαμαντόπουλος, Βράιλας. .  

 

 

 

Πρώτος στο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ RAPID ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ο Λουτραγώτης Δημήτρης, επίσης βραβεύτηκαν ο Λουτραγώτης Παρασκευάς, η Στρατή Μπέττυ Άννα και ο Βράϊλας Μάριος.

 

 

 

 

Δεύτερος και τρίτος ο Λουτραγώτης Δημήτρης και ο Λουτραγώτης Πάρης στο GRAND-PRIX ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - 'TERRA PETRA' OPEN RAPID 

 

 

Διεξήχθη στο Βελιγράδι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα λύσης σκακιστικών προβλημάτων 2016 (WCSC). Πρώτος Έλληνας ήταν ο Νίκος Μενδρινός, που τερμάτησε στην 22 θέση. Η Ελληνική ομάδα, στην οποία μετείχε κι άλλος ένας παίκτης του "Ζήνωνα", ο Αντρέας Παπασταυρόπουλος, τερμάτισε 12η στην Παγκόσμια κατάταξη.

Όλα τα ατομικά αποτελέσματα  του WCSC 2016 (WCSC).

 

 

Πρώτος στο Ράπιντ ΠΓΣ RAPID 34 ο Λουτραγώτης Δημήτρης, επίσης βραβεύτηκε και ο Λουτραγώτης Παρασκευάς.   

 

 

 

Πρώτος και δεύτερος ο Ζερβός Λάζαρος και ο Ροινός Ηίας στο KAISSA CAFE BLITZ 167. Πρώτος έφηβος ο Λουτραγώτης Δημήτρης. 

 

 

 

Aπό 28 Ιουνίου ως 4 Ιουλίου, έγιναν στο Ρίο Αχαϊας τα Πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα σκάκι 2016 κατηγοριών κάτω των 16 ετών, με συμμετοχή 7 παιδιών από το "Ζήνωνα". Δύο παιδιά από τον Ζήνωνα τερμάτησαν στη τρίτη θέση, στην κατηγορία κάτω των 8 χρονών ο Παναγιωτόπουλος Εμμανουήλ, και στην κατηγορία κάτω των 10 χρονών ο Μπασινάς Κωνσταντίνος

αποτελέσματα-κληρώσεις

Στις 3 και 4 Ιουλίου έγιναν στο Ρίο Αχαϊας η Τελική Φάση του Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδας σκάκι 2016 με συμμετοχή του "Ζήνωνα". 

Στις 5 με 10 Ιουλίου έγινε στο Ρίο Αχαϊας  η Τελική Φάση του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α Εθνικής κατηγορίας σκάκι 2016 με συμμετοχή του "Ζήνωνα". Ο Ζήνωνας για άλλη μια χρονιά παρέμεινε στην Α΄ Εθνική κατηγορία.

 

 

Το 2ο Νεανικό τουρνουά ΣΟ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ έλαβε τέλος. Φωτογραφίες από απονομές.

Τελική βαθμολογία 

 

 

 

16 Παίκτες του Ζήνωνα συμμετείχαν στο 14ο Φυσιολατρικό Σκακιστικό Τουρνουά Nίκαιας, δεύτερος γενικής κατάταξης και πρώτος -16 χρόνων ο Λουτραγώτης Δημήτρης 

Α' Όμιλος, Β' Όμιλος 

Στο Β' όμιλο, δεύτερος -14 χρονών ο Λουτραγώτης Μάριος, πρώτος -12 χρονών ο Χατζής Παναγιώτης, πρώτος -10 χρονών ο Καλαφάτης Ευάγγελος και τρίτος ο Χατζής Αθανάσιος.


 

 

 

Διαγωνισμοί λύσης σκακιστικών προβλημάτων με μορφή τηλεπαιχνιδιού (Solving show), έγιναν αυτή την Παρασκευή και Σάββατο στο εντευκτήριο του συλλόγου ως γιόρτη για το τέλος των μαθημάτων. 

 

 

 

 

 

α) Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2016

ΚΛΗΡΩΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κύπελλο Ελλάδας: Ζήνων - Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς" 3 - 1. Με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα πέρασε στο φάιναλ -8 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στο Ρίο Αχαϊας.  

Το φάιναλ 4 Αττικής έγινε στο "Chess Square" και ο Ζήνωνας τερμάτισε τέταρτος.

 

β) Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών Αττικής 2016

ΚΛΗΡΩΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

γ) Ομαδικό Κύπελλο Παμπαίδων (-10) Αττικής 2016

ΚΛΗΡΩΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Α΄ΟΜΙΛΟΣ, Β' ΟΜΙΛΟΣ.

δ) Ομαδικό Κύπελλο Παίδων (-14) Αττικής 2016

ΚΛΗΡΩΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Α΄ΟΜΙΛΟΣ, Β' ΟΜΙΛΟΣ.